top of page

RESEARCH

NEW afbeelding 2.jpg
Jeugddocumentaireserie  Nog Een Week 

Researcher
VPRO / Moondocs (2021/2023)

Seizoen 3 en 4

Nog één week is een documentaireserie over kinderen tussen de 10 en 13 jaar die zich voorbereiden op een spannende gebeurtenis die staat te gebeuren in hun leven. Het is een verandering die voor even hun leven op z’n kop zet.

Researcher
NTR (2022)

#Ajouad 
1818639.png

In #Ajouad duikt presentator Ajouad el Miloudi in thema’s en subgroepen die actueel en soms controversieel zijn. Door met verschillende mensen in gesprek te gaan, onderzoekt hij van binnenuit wat het inhoudt om tot deze groep te behoren. Dit seizoen de cancel culture, de Zuidas en de gokkers. 

IDL.jpg
International Dance League

Researcher
NTR (2022)

Een danscompetitie waarin de allerbeste urbandansers en performers uit Europa in het theater in Rotterdam samenkomen. Naast de explosieve snelkookpan van spectaculaire urbanmoves en het wedstrijdelement, krijg je ook een inkijkje in de verhalen en de achtergrond van deze dansers.

Researcher
BNNVARA / De Haaien (2022)

Ons Laatste Oorlogje
images (1).jpg

Een driedelige documentaireserie over de Nederlandse geschiedenis in voormalig Nederlands Nieuw-Guinea. Dit stukje vergeten geschiedenis zal verteld worden aan de hand van archiefbeelden en verhalen van ooggetuigen. Mensen die destijds in Nieuw-Guinea zijn geweest en van dichtbij het conflict hebben meegemaakt.

Banner.jpg
Dr. Nasrs Wunderkammer

Researcher en beeldresearcher
NTR / Tomtit Film (2022)

In deze documentaireserie verdwijnen we in de wonderen van de  Wunderkammer van Ramsey Nasr. Naast dat we hem kennen als acteur, schrijver en dichter, is hij namelijk ook een verwoed verzamelaar. Waar komt zijn fascinatie vandaan? Zit er lijn in wat hij verzamelt? Is een verzameling ooit ‘af’? En wat zeggen zijn objecten over onze hedendaagse samenleving?

Voor de Rechter 

Redacteur
RTL / De Haaien (2021/2023)

Voor de rechter.jpg

Realityprogramma waarin de confrontaties tussen rechter en burger in verschillende rechtbanken in Nederland worden gevolgd. De personen die oog in oog met de rechter staan, worden tijdens het proces op de voet gevolgd en horen aan het eind direct de uitspraak.

Hoe overleef ik.png
Hoe Overleef Ik? 
Francine Oomen doorbreekt het zwijgen 

Impacttraject
NTR / De Familie Film & TV (2021)

Hoe overleef ik is een intiem filmisch onderzoek dat inzicht geeft in het leven van één van de meest bekende schrijfsters van Nederland, maar ook in de hardnekkige mechanismen die iedere familie kent. Schrijfster Francine Oomen begint een zoektocht naar haar verleden, naar de zogenoemde ‘weeffouten’ in haar familie. Patronen die zich generatie na generatie blijven herhalen. Kan zij dit stoppen?

nieuwe-docu-oproerkraaiers-van-sunny-bergman-maandag-te-zien-op-npo-2.jpg
Oproerkraaiers

Beeldresearcher & impacttraject
VPRO / De Familie Film & TV (2020)

In haar nieuwe documentaire Oproerkraaiers onderzoekt Sunny Bergman het hedendaagse activisme en de relatie tussen actievoeren en maatschappelijke verandering. Wie zijn deze oproerkraaiers en wat beweegt hen?

bottom of page